Jak przygotować dobre śniadanie?

Do kuchni By marcoula 0 Comments

Dobre i pożywne śniadanie daje gwarancję miłego rozpoczęcia dnia. Dostarczamy organizmowi energii potrzebnej do pracy. Jednocześnie możemy zadowolić nasze kubki smakowe. Co przyszykować na śniadanie, aby przysłużyło się zarówno ciału, jak i umysłowi? Najlepsza będzie jajecznica ze świeżym chlebem.

Najpierw wyjmij z lodówki jajka i umyj ich skorupki, aby pozbyć się wszelkich zanieczyszczeń. W czasie rozbijania brud mógłby dostać się do posiłku. Otwórz też chlebak i wyciągnij pieczywo. Najpierw zajmij się przygotowaniem kanapek. Wówczas gotową jajecznicę zjesz na ciepło i nie zmarnujesz czasu na smarowanie chleba masłem. Dobrym pomysłem jest kanapka z szynką i pomidorem. Dostarczy odpowiednią ilość mikro i makroskładników. Następnie czas na jajecznicę. Najpierw na patelni rozgrzej odrobinę masła. Później wbij jajka i mieszaj. Na początku skup się tylko na białkach jaj, żółtka rozbełtaj na końcu. Gotową jajecznicę przełóż na talerz. Teraz pozostaje tylko umyć patelnię, a resztki chleba schować z powrotem. W celu ich przechowywania z pewnością przyda Ci się odpowiedni model chlebaka ze sklepu internetowego lub przystosowany do tego pojemnik próżniowy. Osobiście preferuję jednak standardowe rozwiązanie w postaci staromodnego pojemnika na chleb 🙂

Tak przygotowane śniadanie da energię na cały dzień. Będzie również smaczne i na pewno na twarzy każdego pojawi się uśmiech podczas jedzenia. W ten sposób ożywisz trochę chłodne jesienne dni.

LEAVE A REPLY

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*