Obieraczki- sprzęt kuchenny, bez którego nie poradziłby sobie żaden gastronomiczny lokal

Przybory do kuchni By marcoula 0 Comments

Restauracje i knajpy trudniące się gastronomią mają dziennie wielu gości. Dlatego też nie mogą wszystkiego robić ręcznie, bo inaczej nie zdążyliby realizować na bieżąco zamówień klientów. W tym celu muszą posiłkować się sprzętami kuchennymi, które podniosą ich efektywność pracy. Należą do nich obieraczki do ziemniaków i obieraczka do warzyw.

Zalety wyżej wymienionych kuchennych pomocy

      Po pierwsze można ich używać przez bardzo długi okres. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne i bardzo łatwo je rozebrać na części i umyć. Po drugie nadają się nie tylko do obierania ugotowanych warzyw i ziemniaków, ale także surowych. Po trzecie są o wiele szybsze i dokładniejsze od rąk ludzkich. Do tego nigdy się nie męczą i nie potrzebują odpoczynku.

Co, by się stało, gdyby ich zabrakło?

         W zasadzie żaden z lokali nie przestałby funkcjonować. Jednak trzeba by zatrudnić więcej osób do pomocy kucharzowi. To oczywiście generowałoby koszty i wymuszałoby w pewien sposób reorganizację pracy lokalu. Obieraczki do ziemniaków i warzyw, choć niepozorne to jednak sprawiają, że praca przy przygotowywaniu posiłków idą sprawniej i bez uszczerbku dla zdrowia personelu. 

       Zwłaszcza cebula, która wyciska łzy i otumania człowieka swoim aromatem, nadaje się do tego, by obrała ją obieraczka do warzyw.  Lepiej nie obierać cebuli nożem, bo można totalnie przesiąknąć jej wonią. Obieraczki wszelkiego rodzaju są dla restauracji czymś w rodzaju koła ratunkowego. Sięga się po nie, gdy jest natłok zamówień, a rąk do pracy jest stanowczo za mało.

Obieraczki do ziemniaków w dobrych cenach na Nettrading.pl