Orzeźwiające napoje i desery cieszą się olbrzymim zainteresowanie podczas trwania letnich upałów. Z tego powodu coraz większa ilość sprzedawców decyduje się na sprzedaż granity. Jest to produkt, do którego wytwarzania używa się urządzeń zwanych granitorami. Wyjaśniamy, czym dokładnie są i dlaczego warto w nie inwestować.
Czym jest granitor?
Omawiane urządzenie służy do wytwarzania produktu zwanego granita. Jest to przysmak stanowiący połączenie wody, kostek lodu, soku z cytryny oraz cukry. Wydaje się to być proste połączenie, jednak przy odpowiednich proporcjach można uzyskać bardzo ciekawe połączenie smakowe, które przypadnie do gustu bardzo dużej grupie klientów. Ten orzeźwiający przysmak wyróżnia się też dużą gęstością. Co ważne, granitor sprawia, że sprzedawcy nie muszą się ograniczać do wytwarzania granity o smaku lemoniady. W zależności od zapotrzebowania mogą to być granity truskawkowe, brzoskwiniowe, pistacjowe, migdałowe i wiele innych. Ważne aby wykorzystywać składniki najwyższej jakości, a do ich połączania używać opisywanych połączeń. Trzymanie się tych zasad gwarantuje przyciągniecie uwagi klientów w każdy wieku, szczególnie podczas letnich upałów.
Jak działa granitor?
Granitor to urządzenie cechujące się dużą prostotą obsługi. Może występować w kilku wariantach różniących się ilością zbiorników. Ich większa liczba daje możliwość tworzenia granity w wielu różnych smakach jednocześnie. Urządzenie jest wyposażone w mieszadło, które sprawia, że napój utrzymuje odpowiednią konsystencje. Ponadto, jest to sprzęt, który daje możliwość regulowania temperatury, co jest niezwykle istotne podczas panowania bardzo wysokich temperatur. Urządzenie zawiera łatwy w obsłudze dozownik, który pozwala na wygodne nalewanie granity i pomaga w zachowaniu czystości w lokalu.
Dlaczego warto postawić na granitor?
Istnieje wiele powodów, dla których warto zainwestować w granitor (tutaj). Właściciele kawiarni, restauracji lub przyczep gastronomicznych mogą dzięki niemu skusić większą ilość klientów w czasie trwania upałów. Warto zaznaczyć, że opisywany sprzęt zda egzamin nie tylko podczas przygotowywania granity, mogą to też być:
- owocowe sorbety,
- mrożona herbata,
- koktajle,
- smoothie,
- mrożone desery, w tym jogurty,
- zimne napoje alkoholowe.
Poza tym jest to urządzenie, które zda egzamin w czasie trwania imprez plenerowych o dużym zainteresowaniu. Wykorzystywanie go w odpowiednich lokalizacjach sprawia, że jego zakup to rozsądna inwestycja, która spłaci się po bardzo krótkim czasie.