Przydatny w każdej cukierni – syfon do bitej śmietany

Do kuchni By marcoula 0 Comments

Wyposażenie cukierni czy kawiarni powinno zakładać stworzenie takich warunków, w którym będzie można gościom w lokalu zaproponować doskonałej jakości desery, które będą świetnie smakować, ale również będziemy mieli pewność, co do tego jak będą one wyglądać, a ta kwestia także jest bardzo istotna. W każdej kawiarni czy cukierni możemy liczyć się z tym, że stosowana będzie bita śmietana. To bardzo popularny i chętnie wykorzystywany dodatek do deserów, dlatego wszędzie się ją serwuje. W tym względzie trzeba jednocześnie liczyć się z tym, że konieczny jest odpowiedni sprzęt, który ułatwi podawanie bitej śmietany w atrakcyjnej estetycznie formie. I tutaj należy sięgnąć po syfon do bitej śmietany.

Idealna konsystencja i doskonały wygląd

Syfon do bitej śmietany to urządzenie, dzięki któremu pod wpływem sprężonego gazu śmietana zostaje ubita i następnie pod ciśnieniem wyprowadzona z syfonu, który zazwyczaj zakończony jest w taki sposób, by podanie śmietany miało ozdobną formę. Rozmiary syfonów, kształty są zróżnicowane, jednak forma ich pracy jest zawsze taka sama. Podstawowy podział wyróżnia syfony ręczne i duże stojące urządzenia.

Wygodne zdobienie ciast

Syfony do ręki to takie urządzenia dzięki którym wygodnie można zdobić ciasta. Natomiast jeśli chodzi o obsługę np gofrów, dodanie śmietany na duże ciasto, dodanie do kawy – w takich wypadkach sprawdzają się świetnie duże syfony stojące, z większym pojemnikiem na śmietanę, z większą dyszą, która będzie odpowiadała za jej podawanie.